Zaterdag geeft de 1ste herenploeg van Mendo Booischot het officiele startschot van de competitie 2016-2017. Ze zetten het seizoen in met een bekerwedstrijd tegen Optima Lendelede, een ploeg die ze ook in de competitie in de Liga B zullen tegenkomen.

Hoog gespannen verwachtingen

Lendelede gebruikte het tussenseizoen om de ploeg serieus te versterken met oa Joppe Paulides, de middenman van Knack Roeselare, die dit seizoen als receptie/hoekspeler zal ingezet worden.

De voorbereiding voor de heren van Mendo is goed verlopen, maar Lendelede is een niveau hoger dan de ploegen waartegen ze tot nu toe gespeeld hebben. De verwachtingen zijn hoog gespannen maar onze mannen gaan in ieder geval alles op alles zetten om de volgende ronde te halen!!

Wat de competitie betreft hebben we met Puurs en Vosselaar in eigen streek al 2 te duchten concurrenten maar ook de andere ploegen hebben zich serieus versterkt. Het ziet er naar uit dat het een bikkelharde titelstrijd gaat worden. Michel Marien gaat in alle geval proberen om met zijn team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen en zo het resultaat van vorig jaar te verbeteren of minstens te evenaren. Onze mannen sloten het vorige seizoen af op een verdienstelijke 6de plaats.

Spelerskern

Dit seizoen kan trainer Michel Marien beroep doen op de volgende spelers :

- Receptie hoeken: Ruben Duwaerts, Bob Douwen en Ward Van Dyck zijn spelers die blijven

- Passeurs: Wout Van Dyck is blijver, Pieter Gielen (ex Vosselaar, Retie en Beerse) is nieuw in de ploeg, maar komt uit eigen rangen nl van de 2de herenploeg.

- Opposite: Jonas Glassée komt ook van de tweede ploeg, waar hij vooral midden speelde maar bij heren 1 zal hij vooral als opposite aan het werk gaan. Ruben De Ryck komt over van Lizards Lubbeek.

- Middenmannen: idem vorig jaar: Wouter Gysemans, Joren Appels, Menno Vandevelde en Yannick Slaets. Menno is onlangs geopereerd en moet nog 1,5 à 2 maanden revalideren. Yannick Slaets kan momenteel nog niet starten met trainen: hij ligt al 1,5 jaar uit met een knieblessure maar hoopt om snel weer de groep te kunnen versterken.

- Libero: Wout Ponnet: overgekomen van Torhout, voordien Gavere.

-Ruben De Ryck (opposite) sloeg zijn enkel om op training begin deze week, dus dat wordt bekijken of hij zaterdag inzetbaar is.

Wedstrijd:

-Zaterdag 10/9/2016 Mendo Booischot (H1 Liga B) - Optima Lendelede (Liga B) Beker van Belgie om 20u30 in sporthal De Lichten in Booischot Namens Mendo Booischot

verslag: Annemie Daems/Mendo Booischot/Nnieuws.be